Cykeltur över gränsen! Sverige – Norge på 7 dagar

Cykla i två länder på 7 dagar, med varierande natur och med en heldag i vackra Halden!

Dag 1     Bengtsfors – Ed,   31,3 km

Ni startar i Bengtsfors vid Hemgården, där ni får era cyklar, hjälmar och lunchpaket för dagen!

Ni cyklar denna dag 31,3 km till Ed, och övernattar på Hotell Dalsland, som ligger vackert på sluttningen ner mot sjön Lilla Le. Här serveras ni en god middag på kvällen, och kanske ni tar en simtur i hotellets fina inomhuspool.

 

Dag 2     Ed – Kornsjö,   23 km

Efter en god frukost, får ni med er lunchpaket igen, och startar därefter mot Kornsjö, som ligger strax innanför norska gränsen.

Här är det övernattning på Villa Kornsjö, och middag serveras ni på Gränsestugan strax intill.

 

Dag 3     Kornsjö – Halden,     38 km

Först frukost och efter att ni åter fått med er lunchpaket, cyklar ni mot Halden.

Här bor ni antingen på Thon Hotel som ligger vid bryggorna i centrum, eller på Park Hotel, endast 15 minuters gångväg från centrum.

Middag serveras på hotellet under kvällen.

 

Dag 4     Halden

Efter frukosten så har ni en heldag att upptäcka Halden! Det finns mycket att se på, som tex Fredrikstens Fästning som också bjuder på en vidunderlig utsikt efter vandringen upp. Lunch och middag äter ni denna dag på egen hand på någon av stadens restauranger!

 

Dag 5     Halden – Nössemark,   31,2 km

En god hotellfrukost, nedpackning av lunchpaket, sedan är ni redo för dagens etapp som går till Nössemark, som ligger en liten bit över gränsen in i Sverige.

Denna natt bor ni på Villa Smile B&B!

Middag äter ni antingen på närliggande campings restaurang, eller handlar i affären för att på egen hand laga till i stugan eller över utegrillen!

 

Dag 6     Nössemark – Gustavsfors,   19 km

Frukost och lunchpaket, sedan på cykeln igen mot Gustavsfors!

På väg till Gustavsfors, görs ett stopp i Torrskog. Här får ni ett besök på Torrskogs Bryggeri, där Therese visar er runt och berättar om hur de tillverkar sin goda öl från sitt rena källvatten. Besöket avslutas med en ölprovning!

Strax nedanför bryggeriet i sjön Lelång, väntar sedan en mindre båt på er för att ta både er och cyklarna över till Gustavsfors.

Här övernattar ni på Sjömagasinet, som ligger vackert i gästhamnen.

Bastu och badtunna finns för den som vill, eller kanske ett skönt bad i sjön innan man sätter sig tillrätta för att avnjuta en härlig och god middag!

 

Dag 7     Gustavsfors – Bengtsfors, via Vårvik,     29,3 km

Ni börjar denna sista dag med en stärkande frukost, får åter med er lunchpaket, och cyklar sedan mot Bengtsfors. Ni kommer att cykla den fina vägen via Vårvik, och framme i Bengtsfors slutar dessa dagar vid Hemgården där ni startade!