Under dessa dagar får man uppleva en del av Norges vackra natur med cykel!
En fantastisk båtresa utmed den vackra Haldenkanalen ger också en oförglömlig upplevelse!

Dag 1, söndag  (cykling 27,6 km)

Start vid Haldens tågstation! Cykelturen går denna första dag ca 5 km upp till Tistedal! Här går ni ombord på M/S Brekke, en kanalbåt som trafikerar Haldenkanalen. Ni äter lunch ombord under resan, som tar ca 3 timmar och 45 minuter till Strömsfoss. Båten har fullständiga rättigheter och det finns även en kiosk. Cyklarna tar ni med er på båten!

Haldenkanalen är idag Norges äldsta kanalsystem och har Europas högsta sammanhängande slusstrappa, som är Brekke slussar och är nästan 27 m. En fantastisk upplevelse att slussa uppför!

Framme i Strömsfoss går ni av och cyklar nästa etapp norrut mot Örje, ca 23 km. Här äter ni middag och övernattar på Solstrand, ett hotell som ligger precis utmed kanalen i Örje. Om man vill, kan man hyra kanot för en paddeltur!

Dag 2, måndag   (43 km)

Efter frukost, gör ni ert lunchpaket och cyklar sedan idag till Löken! Ni cyklar på en mindre trafikerad asfaltsväg, som går utmed sjöar i ett vackert landskap!

I utkanten av Löken, bor ni på Höland Gaardsmotell! Ett mycket trevligt ställe med ranchkänsla, där hästarna betar utanför! Här är det självhushåll, så i det gemensamma och trevliga köket/sällskapsrummet, lagar man sin egen mat. Det finns gott om förvaring och kylskåp, micro, spis mm. Inne i Löken kan man handla det man behöver!

Dag 3, tisdag    (16 km)

Idag efter frukost, har ni endast en kort dagsetapp på ca 16 km. Ni cyklar på cykelväg, tidigare tågbana, hela vägen upp till Björkelangen! Väl framme, checkar ni in på Eidsverket, som ligger strax öster om Björkelangen. Eftersom denna dag endast har en kort cykeltur, så finns tid till annat! Det finns fina vandringsleder i området, och vill man hitta på annat, så kan personalen på plats ge flera tips!

Middag denna dag får man äta på egen hand inne i Björkelangen, eller så köper man varor och lagar själv. Det gäller både frukost och middag! Här finns också möjlighet till att grilla nere vid vattnet!

Dag 4,  onsdag   (44 km)

Denna sista dag, cyklar ni upp till Årnes för att ta er och cyklarna på tåget tillbaka till Halden! Tågresan tar ca 3 timmar, och avgår en gång i timmen, och även under denna tur serveras ni vackra vyer att minnas då ni åter är hemma!

Denna cykeltur kan även startas på andra veckodagar, men då faller båtresan på Haldenkanalen bort och ersätts med cykling istället!