Detta paket är en utmaning för dig som är van att cykla längre sträckor! Det bjuds på vacker natur, och man passerar många sjöar som ger tillfälle till svalkande bad om man så vill!
Boendena efter vägen, är varierande! Hotell med inomhuspool, vandrarhem på landet till hotell i stadsmiljö!
Naturligtvis kör vi ert bagage alla sträckor!

Dag 1

Ankomst till Edsleskogs Värdshus, som ligger vackert vid sjön Edslan. Här bor man första natten, och äter en god middag. Kanske tar ett dopp i sjön, innan en stärkande god nattsömn!

Dag 2

( 40,2 km )

Efter frukost får ni med er lunchpaket i kylväskor.Denna dag går turen till Baldersnäs, via en blandad natur av skog, berg och öppna fält.Ni äter en god middag och övernattar på Baldersnäs Herrgård.

Dag 3

( 47,9 km )

Ni startar dagen med en god frukost i herrgårdsmiljö. Därefter tar ni med er lunchpaket och cyklar vidare!

Denna dag går turen till Ed. Även här i en mycket vacker natur, och som alla andra dagar, finns det många fina platser som inbjuder till att stanna för en paus!

I Ed bor ni på Hotell Dalsland som också är en gammal anrik herrgård! Själva boendena ligger på sluttning ner mot sjön, och alla har egen terrass.

Här äter ni en god middag, och kanske tar en simtur i hotellets inomhuspool.

Dag 4

( 50,6 km )

Frukost och lunchpaket tas med, och sedan upp på cyklarna igen!

Ni cyklar ut ur Ed, och idag är målet Silverlake Camp i Kråkviken! Ni kommer bland annat att cykla igenom vackra Bengtsfors, som ligger utmed sjön Lelång.

Övernattar gör ni på Silverlake Camp, där ni får ett grillpaket att grilla själva!

Dag 5

( 43,4 km )

Denna morgon får ni frukostpaket och även lunchpaket att ta med er på turen!

Turen denna dag går till en liten ort som heter Svaneholm, som tills för några år sedan hette Svanskog, och ligger i sydöstra Värmland. Här låg tidigare ett järnbruk. Idag har orten ca 1000 invånare. Orten ligger vid de tre Svansjöarna, mycket vackert!

Här finns bland annat ett 50-talsmuseum, museijärnväg och en uppbyggd westernstad som ibland har westernuppvisningar.

Här bor ni på vandrarhemmet, Svanbo, och äter middag på kvällen.

Dag 6

( 39 km )

Frukost först, och lunchpaket packas ner!

Idag är målet en lite större ort, nämligen Åmål! Dalslands enda stad, och som ligger mycket vackert vid Vänerns strand!

Här bor ni på Åmåls Stadshotell som ligger mitt i centrum, med nära till allt! Passa gärna på att ta en kvällspromenad utmed hamnen, där det sommartid vimlar av båtar och människor!

I Åmål äter ni middag på egen hand ute på någon av stadens restauranger!

 Dag 7

( 35,2 km )

Sista dagen på denna cykelvecka, som naturligtvis börjar med frukost och medtag av lunchpaket för dagen!

Turen idag går tillbaka till Edsleskog och Värdshuset!

Ni kommer bland annat att passera en liten ort som heter Fengersfors. Det är en gammal bruksort, där det gamla pappersbruket idag inrymmer Not Quite, ett konst- och hantverkskollektiv. Väl värt ett besök! Kostar inget att gå in, och man kan ta en titt in i smedjan, keramikverkstaden, se på utställningar mm. Det finns också ett Cafe och Bistro som är mycket originellt och mycket gott, ett stenugnsbageri som säljer bröd och andra lokalproducerade varor. Det finns också en liten butik, med konst och hantverk!

Ni fortsätter sedan vidare mot Edsleskog, och på högsta höjden, innan sista nerfarten mot Värdshuset, kan ni stanna till och blicka ut över vidderna! Vid klart väder kan man se Kinnekulle på andra sidan Vänern!

 

Beroende på hur långt man har att resa hem, kan man om man vill lägga till en extra natt på Värdshuset!