Njut av härliga islandshästar! Upplev den friska luften på Vänern eller dyk in i hantverkarnas spännande ateljéer!

Dag 1

Ni kommer till Åmål på eftermiddagen, och checkar in på Stadshotellet som ligger mitt i centrum. Här har ni nära till allt! Middag äter ni på egen hand!

Dag 2

Efter frukost åker ni ca 1 mil söder ut till Bessa Ishästar i Tösse. Här tar Sofie hand om er på bästa sätt, och följer med er ut på en 2-timmars ridtur på underbara islandshästar. Ni får prova på deras härliga gångart tölt, där det känns som om man svävar fram!

När ni sadlat av hästarna, gosat lite med dem och känner er nöjda och hungriga, är det dags för lunch i Tössestugan, som ligger endast någon km bort, för att sedan åka tillbaka till hotellet för en välbehövlig dusch och vila! Middag äter ni även denna kväll på egen hand.

Dag 3, Alternativ 1

Efter frukost går ni ner till hamnen, där M/S Vänervåg väntar på er , för att ta er med på en skärgårdstur på Vänern. Turen ta ca 3 timmar, och eventuellt görs ett strandhugg på någon fin liten ö. Lättare lunch serveras ombord, och därefter styr kapten åter mot Åmåls hamn.

OBS! Denna dags tur går endast måndagar och tisdagar v.29-32.

Dag 3, Alternativ 2

Efter frukost åker ni till det lilla samhället Fengersfors, och gör ett besök på Not Quite, som är ett före detta gammalt bruksområde, men som idag inrymmer hantverkare och konstnärer. Det finns smedja, keramikverkstad, butik mm, samt ett härligt stenugnsbageri med många produkter från Dalsland. Ni äter här lunch i Bistron, som också ligger i området!