Upplev Dalslands vilda vackra landskap utmed kanalen på många olika sätt! Njut av allt du ser, och vila dig på bra boenden med god mat då dagen är till ända!

Dag 1

Ni kommer till Bengtsfors på morgonen, och på järnvägsstationen får ni en enkeldressin, där en trampar och en åker med. Ni trampar sedan norr ut, och efter ca 7 km, kan ni ställa av dressingen och vandra upp till Egersknatten, ca 2,5 km enkel väg. Här bjuds ni på en vidunderlig utsikt över landskapets sjöar och skogar! Kan varmt rekommenderas! Ni fortsätter sedan med dressinen till den lilla bruksorten Gustavsfors, där ni övernattar på Sjömagasinet som ligger vackert i gästhamnen. Här äter ni också en god middag på kvällen!

Dag 2

Efter en god frukost, får ni med er lunchpaket, och kanoten väntar utanför! Idag paddlar ni söder ut i sjön Lelång, tillbaka till Bengtsfors. Det är en fantastisk sträcka, och ni kan gå i land var ni vill för att sträcka på benen och äta er lunch. I Bengtsfors bor ni på Hotell Hemgården och äter middag på egen hand.

Dag 3

Först frukost, sedan får ni lunchpaket och cykel på Hotel Hemgården. Ni cyklar utmed Dalslands kanal mot Billingsfors, och sedan vidare till Baldersnäs Herrgård där ni övernattar i flyglarna i den vackra parken. Innan ni slår er till ro här, kan rekommenderas att fortsätta ca 5 km till Skärbo naturreservat, som erbjuder olika långa fina vandringsleder. På Baldersnäs kan ni passa på att ta en promenad i den engelska parken, och även besöka hantverksbodarna i området. på kvällen äter ni en god middag i herrgårdens restaurang!

Dag 4

Först en god herrgårdsfrukost, sedan får ni med lunchpaket för dagen. Ni cyklar sedan utmed ”Vackra Byars Väg”, från Baldersnäs till Skållerud. Ni får karta med er, och på den finns flera fina pausplatser markerade. Målet denna dag är Skålleruds Gård, där ni äter middag och övernattar. Här kan ni passa på att göra ett besök i Skålleruds gamla fina kyrka som ligger tvärs över vägen.

Dag 5

Efter ni ätit frukost, cyklar ni vidare till Håverud, för att gå ombord på någon av kanalbåtarna! Ni får en fantastisk resa via den kända akvedukten och genom 16 slussar. Dalslands kanal kantas av en grönskande natur, och under resan serveras ni en god lunch ombord! Efter ca fem timmar kommer ni utvilade fram till Bengtsfors!

Naturligtvis kör vi ert bagage alla sträckor!