Under tre dagar får du med mycket från Dalslands vackra landskap! Kultur, hantverk, örtagård och som avslutning en underbar båtresa på Dalslands Kanal! Allt blandat med god mat, bra boende och allt med en fantastisk natur alldeles intill!

Dag 1

Dagen börjar med lunch på Stenebygrytan, en trevlig restaurang som ligger utanför Steneby vid Dalslands Aktivitetscenter med sin älgpark.

Efter lunchen, åker vi till Bengtsfors, för besök och guidning på Gammelgårdens friluftsmuseum, där man kan beskåda ett 20-tal gamla stugor mestadels från 1800-talet, och ditflyttade.Vi besöker också Halmens Hus, med sina utställningar och butik, och får även här en guidning. Vi avslutar besöket med eftermiddagskaffe i Kaffestugan.

Vi åker sedan vidare till Baldersnäs Herrgård. Här övernattar vi i dubbelrum i flyglarna som ligger i den vackra parken, och på kvällen serveras middag i Herrgårdens vackert inredda restaurang.

Här kan man passa på att ta en promenad runt i parken, och även besöka hantverksbodarna.

Dag 2

Efter en god herrgårdsfrukost, blir det besök i Dals Rostock. Här besöker vi Örtagården, och får en guidad tur bland ett otal medicinalväxter. Vi kikar också på hälsobrunnen samt gör ett besök i Kerstins Ateljé. Under besöket här, dricker vi även förmiddagskaffe.

Efter detta besök, åker vi vidare till Skålleruds Gård för lunch. Här kan man också passa på att besöka Skålleruds gamla och vackra kyrka som ligger tvärs över vägen.

Sedan går färden vidare till Håverud, med besök på Dalslands Center och Glashyttan, och dricker eftermiddagskaffe i caféet.

Åter till Baldersnäs för middag och övernattning.

Dag 3

Efter frukost beger vi oss åter till Håverud, för en kanaltur med någon av kanalbåtarna. Vi åker från Håverud till Långbron, en underbart vacker resa på ca 3 timmar. Turen går via den kända akvedukten samt ett antal slussar, och är framme i Långbron ca. kl 14. Ombord serveras en god lunch, och båtarna har fullständiga rättigheter.

Guide medföljer på er tur de två första dagarna.