En varierande tur på fina cykelvägar, vandring i vackert kulturlandskap och en trevlig kanaltur! Allt detta blandat med lite lyx på Baldersnäs Herrgård!
Naturligtvis kör vi ert bagage alla sträckor!

Dag 1

Ni hämtar cykel och lunchpaket på Hemgården i Bengtsfors, och cyklar den korta sträckan till Baldersnäs Herrgård. Här är det fint att se sig om i den vackra engelska parken, och besöka bodarna med hemslöjd!

På eftermiddagen serveras ni mousserande vin med tilltugg, för en femrätters middag i Herrgårdens restaurang!

Ni övernattar i fråscha och bekväma hotellrum antingen i flyglarna eller i Herrgården.

Dag 2

Efter frukost, får ni med er lunchpaket, och cyklar ca 7 km på småvägar till Skärbo naturreservat. Här finns vandringsleder av varierande längd, i ett mycket vackert kulturlandskap.

Efter det, cyklar ni tillbaka till Baldersnäs igen, för trerätters middag och övernattning!

Dag 3

Frukost och medtag av lunchpaket för en lite längre cykelsträcka. Ca 33 km förbi vatten och genom skogar utmed ”Vackra byars väg”. Här finns många fina rastställen att äta sin lunch på!

Middag och övernattning i bekväma rum på Skålleruds Gård, hos det trevliga holländska paret.

Dag 4

Efter frukost, får ni med er lunchpaket för en dagstur. Ni börjar med den gamla kurorten Dals Rostock, där ni kan besöka Örtagården, Hembygdsmuseet och Kerstins Ateljé. Här dricker ni också förmiddagskaffe!

Fortsätt sedan ut till Vänern och Sunnanå Hamn, innan ni återvänder till Skålleruds Gård för middag och övernattning igen.

Dag 5

Då frukost är avklarad, cyklar ni den korta sträckan till Håverud, där ni går ombord på kanalbåten för en 5 timmars vacker tur via den kända akvedukten och genom 16 slussar, för att till slut angöra Bengtsfors. Ombord serveras ni en god lunch!