Har får ni tre bekväma dagar, som erbjuder lite konst och kultur samt en härlig båtresa på Dalslands kanal med en god lunch ombord!

Dag 1

Ni kommer till Dalsland via Årjäng, där man kan passa på att shoppa lite innan man åker vidare till den gamla bruksorten Gustavsfors. Här äter ni en god lunch på Roynes Sjömagasin, som ligger vackert i gästhamnen!

Efter lunch åker ni vidare söder ut till Bengtsfors, som är en fin liten stad vid sjön Lelång! Här åker ni upp på Majberget, som har en vidunderlig utsikt över sjön och staden. Ni besöker här Halmens Hus, som är ett fint museum och har även en välfylld butik med konsthantverk. Drefter går ni över till Gammelgårdens friluftsmuseum. Här får ni en guidad tur bland ca 20 gamla stugor från mestadels 1800-talet, och som är ditflyttade.

Några hundra meter lngre bort, ligger Dahls Konfektyr, som är värt ett besök. De har fabriksförsäljning av sitt färska godis till ett mycket bra pris!

Sedan är det dags att åka till First Hotel i Bengtsfors! Här bor ni en natt i dubbelrum, och serveras en trerätters middag på kvällen! Hotellet har en utomhuspool, så ta gärna med badkläder!

Dag 2

Efter en god frukost, promenerar ni ca 300 meter till kajen där kanalbåtarna ligger. Här går ni ombord, och har sedan en fantastisk kanalresa framför er ner till Håverud. Ni passerar 16 slussar och den berömda akvedukten i Håverud. Ombord serveras ni lunch, och båtarna har fullständiga rättigheter. Från Håverud åker ni sedan tåg/rälsbuss tillbaka till Bengtsfors.

Från Bengtsfors tar ni sedan bilen till Baldersnäs Herrgård, där ni övernattar. Ni bor i dubbelrum i någon av flyglarna som ligger i den vackra engelska parken, som också är fin att promenera i. På kvällen serveras ni en god tvårätters middag i herrgårdens trivsamma restaurang!

Dag 3

Ni börjar dagen med en god herrgårdsfrukost, och beger er sedan till det lilla samhället Fengersfors. Här besöker ni Not Quite, som idag är ett konst- och hantverksområde som är inrymt i ett före detta pappersbruk. Ett fantastiskt område med smedja, keramikverkstad, stenugnsbager, butik mm. Här finns en mycket mysig och trevlig Bistro, där jag kan rekommendera att ni äter lunch innan ni åker vidare!

När ni är nöjda, åker ni vidare till Ed. Här stannar ni på Moose Ranch för att bekanta er med älgarna och vara med då de matas! Ni får också veta det mesta om ”Skogens konung”. Naturligtvis finns här också en butik, som har många älgrelaterade produkter mm. Innan ni fortsätter hemåt, får ni här eftermiddagskaffe.