Upplev unik snapsvandring med smaker av Dalsland, guidning i den vackra engelska parken, och njut av en 5-rätters meny samt lyxigt boende i Herrgårdsmiljö.

Dag 1

Dagen börjar med guidad snapsvandring av Kerstin Aronsson från Kroppefjäll Snaps. Under tre timmar tar Kerstin med er på en promenad genom 200 år ut till Världens ände där det blir smakprover på årgångssnaps skapad med råvaror från Kroppefjäll i Dalsland. Vad vore en snapsvandring utan inspirerande kunskap om vad som finns att plocka i skog och mark för att smaksätta sin egen snaps.

Världens ände – så döpte Carl Fredrik Wærn den yttersta spetsen på udden där hans vackra park låg, inspirerad av Englands fantastiska trädgårdar. Kerstin kommer berätta om båthamnen, herrarnas badhus, Teaterkullen, Turkiska paviljongen och Ryttmästarkullen. Ni vandrar längs vattenbrynet och låter fantasin flöda bland parasoller och lekfulla anekdoter. Ungefär halvvägs väntar utvalda munsbitar från lokala producenter, snapsen ni ska smaka på och ett kort föredrag om smaksättning av snaps.

Efter vandringen finns möjlighet till avkoppling med bad och bastu.

På kvällen serveras den välkomponerade 5-rättersmenyn skapad av Öjentorps kök. Låt gärna hovmästaren kombinera vinpaket till Er middag för en fulländad smakupplevelse.

Ni övernattar i dubbelrum med alla bekvämligheter i flyglarna som ligger i den vackra engelska parken.

Dag 2

Efter en god frukost kan ni passa på att se er om i de trevliga bodarna med hantverk och hemslöjd som finns på området.

 

Information om snapsvandring:

Plats: Vandringen utgår från pergolan vid Baldersnäs Herrgård
Längd: Vandringen tar ca 3 timmar
Guidning: Baldersnäs historia och engelska parken
Munsbitar: Dalsländska munsbitar skapad av Öjentorps kök på Baldersnäs herrgård
Avsmakning: 3 sorters snaps x 1 cl
Introduktion: Kort introduktion till att smaksätta egen snaps med smak av skog
Terräng: Stig med sten och rötter, bra skor rekommenderas, 4,5 kilometer