Du bjuds på en omväxlande och spännande natur, från Vänerkust till Norska gränsen.

Dag 1

Ankomst Skålleruds Gård och middag, passa gärna på att besöka Skålleruds vackra kyrka från 1679 som ligger tvärs över vägen. Kyrkan har en fantastisk barockinredning.

Dag 2

Efter frukost får ni med lunchpaket, och det är dags att åka mot Vänerkusten och naturreservatet Yttre Bodane. Här finner man ett rikt växt- och fågelliv.

Efter vandringen är det trevligt att återvända till Skållerud via Upperud och Håverud. I Upperud kan ni besöka Dalslands Konstmuseum och kanske dricka eftermiddagskaffe, och i Håverud ser ni den berömda akvedukten.

Middag på Skålleruds Gård.

Dag 3

Efter frukost och medtag av lunchpaket, går denna dagens tur till Tresticklans Nationalpark där man blickar ut över orörd skog i alla riktningar. Här kan du också passa på att passera över på den norska sidan.

På hemvägen besöker ni Moose Ranch i Ed, där ni får hälsa på älgarna.

Middag på Skålleruds Gård.

Denna dag kan bytas ut mot en kanaltur på Dalslands kanal inkl. lunch ombord och tåg/rälsbuss tillbaka. Man startar antingen i Bengtsfors och åker en fantastisk tur till Håverud, eller tvärtom. Man passserar 16 slussar samt akvedukten i Håverud.

Dag 4

Frukost och åter igen lunchpaket med. I dag besöker ni Kroppefjäll, den sydligaste utlöpan av den skandinaviska bergskedjan. Här finns ett av Dalslands vargrevir. På återvägen kan du passa på att besöka Dals Rostock, med Kerstins Atlejè, Örtagård mm.

Middag på Skålleruds Gård.

Dag 5

Efter frukost beger ni er till Skärbo naturreservat. I ett vackert kulturlandskap finns här olika långa vandringsleder som är väl märkta. Välj hur långt ni vill gå, och njut av det vackra landskapet. Idag äter ni lunch på egen hand.